Node offline, everything seems correct

So then my node went offline.

My internal IP is correct, my DNS is updated, i can ping my self and my ports are correct.

What the hell is going on? :open_mouth:

2021-04-19T22:11:17.093+0200 ERROR Invalid configuration. {error: invalid contact.external-address: lookup \paarsand.duckdns.org\ failed: lookup paarsand.duckdns.org: no such host, errorVerbose: invalid contact.external-address: lookup \paarsand.duckdns.org\ failed: lookup paarsand.duckdns.org: no such host\n\tstorj.io/storj/storagenode.(*Config).Verify:157\n\tmain.cmdRun:155\n\tstorj.io/private/process.cleanup.func1.4:363\n\tstorj.io/private/process.cleanup.func1:381\n\tgithub.com/spf13/cobra.(*Command).execute:842\n\tgithub.com/spf13/cobra.(*Command).ExecuteC:950\n\tgithub.com/spf13/cobra.(*Command).Execute:887\n\tstorj.io/private/process.ExecWithCustomConfig:88\n\tstorj.io/private/process.Exec:65\n\tmain.(*service).Execute.func1:64\n\tgolang.org/x/sync/errgroup.(*Group).Go.func1:57}
2021-04-19T22:11:17.093+0200 FATAL Unrecoverable error {error: invalid contact.external-address: lookup \paarsand.duckdns.org\ failed: lookup paarsand.duckdns.org: no such host, errorVerbose: invalid contact.external-address: lookup \paarsand.duckdns.org\ failed: lookup paarsand.duckdns.org: no such host\n\tstorj.io/storj/storagenode.(*Config).Verify:157\n\tmain.cmdRun:155\n\tstorj.io/private/process.cleanup.func1.4:363\n\tstorj.io/private/process.cleanup.func1:381\n\tgithub.com/spf13/cobra.(*Command).execute:842\n\tgithub.com/spf13/cobra.(*Command).ExecuteC:950\n\tgithub.com/spf13/cobra.(*Command).Execute:887\n\tstorj.io/private/process.ExecWithCustomConfig:88\n\tstorj.io/private/process.Exec:65\n\tmain.(*service).Execute.func1:64\n\tgolang.org/x/sync/errgroup.(*Group).Go.func1:57}

I am also getting this in the updater-log… :open_mouth:

2021-04-19T22:11:16.944+0200 ERROR Error retrieving version info. {“error”: “version control client error: Get “https://version.storj.io”: dial tcp: lookup version.storj.io: no such host”, “errorVerbose”: “version control client error: Get “https://version.storj.io”: dial tcp: lookup version.storj.io: no such host\n\tstorj.io/storj/private/version/checker.(*Client).All:66\n\tmain.loopFunc:24\n\tstorj.io/common/sync2.(*Cycle).Run:92\n\tmain.cmdRun:126\n\tstorj.io/private/process.cleanup.func1.4:363\n\tstorj.io/private/process.cleanup.func1:381\n\tgithub.com/spf13/cobra.(*Command).execute:842\n\tgithub.com/spf13/cobra.(*Command).ExecuteC:950\n\tgithub.com/spf13/cobra.(*Command).Execute:887\n\tstorj.io/private/process.ExecWithCustomConfig:88\n\tstorj.io/private/process.Exec:65\n\tmain.(*service).Execute.func1:55\n\tgolang.org/x/sync/errgroup.(*Group).Go.func1:57”}

It looks like the portnumber suddenly is gone from the log?
I have not touched anything on this machine for months, its just been running.

To my non-expert eye, it looks like it may be a DNS lookup issue?

I just edited the YAML.

it was *HOSTNAME: :PORTNUMBER.

Removed one :
Saved YAML, and its online.
I promise, this has happened all by it self, it must be a bug in an update.

Am online again. May be a note to developer… If they want to investigate it. The extra Colon has not been added by me

Must be gremlins! :wink: